Stationaire LEL meting in werkplaats werkomgeving om gasdetectie van brandbare en explosieve gassen te kunnen meten
werkplaats werkomgeving

Stationaire LEL meting in werkplaats werkomgeving om gasdetectie van brandbare en explosieve gassen te kunnen meten

Zoekt u een manier om brandbare en explosieve gassen te kunnen meten in werkplaats werkomgeving? Als specialist in milieu- en procesinstrumentatie beschikt ENVICO Environment Control B.V. over apparatuur om draagbare en stationaire LEL meting uit te kunnen voeren in werkplaats werkomgeving. Waar vroeger in kolenmijnen Stationaire LEL meting eerst kanaries gebruikt werden voor de detectie van methaangas hebben wij nu speciale instrumenten voor stationaire LEL meting in werkplaats werkomgeving en andere plekken. Voor onze technieken werd ook nog de Mijnlamp gebruikt. Dit is een vlammetje in een glazen omhulsel waarbij het gas werd aangezogen door een vlamdover. Wilt u ook gebruik maken van de nieuwste en beste technieken voor het uitvoeren van een stationaire LEL meting in werkplaats werkomgeving? Neem contact op met ENVICO Environment Control B.V. of bekijk gerust onze website. Hier treft u een overzicht van onze gasdetectieapparatuur, waaronder de:

  • Model 4888-NIC LEL Transmitter
  • Model GDS100 en GDS404
  • Model 7200 en 7400 Plus Controller
  • Freedom Series 5600 - 5000 – 6000
  • Model 4600 IR Series

Alle modellen zijn krachtige en betrouwbare oplossingen voor het uitvoeren van een stationaire LEL meting in werkplaats werkomgeving.

Gasdetectie van brandbare en explosieve gassen

Gasdetectie van brandbare en explosieve gassen kunnen betrouwbaar en eenvoudig gemeten worden met vast opgestelde (op 230 V werkend) katalytische en/of Infrarood gasdetectors. Katalytische gasdetectors bestaan in principe uit een Pellistor of Bead sensor waar een klein stroompje door vloeit en gloeit. Wanneer hier brandbare gassen mee in aanraking komen veranderd de Ohmse weerstand recht evenredig met de gasconcentratie en wordt dit uitgedrukt in procenten LEL (Lower Explosion Limit). Dé manier voor een stationaire LEL meting in werkplaats werkomgeving. Het bereik van brandbaar gas tot de explosiegrens, is verdeeld in 0-100% LEL. Dit is de laagste concentratie brandbaar gas dat een explosie kan veroorzaken wanneer hier een vonk of vlammetje bij komt. Om het geheel explosie- en intrinsiek veilig te maken is de sensor in een gesinterd roestvrijstalen vlamdover gemonteerd.

Infrarood gasdetectoren

Voor een stationaire LEL meting in werkplaats werkomgeving worden ook wel InfraRood gasdetectoren gebruikt. Infrarood gasdetectors werken op het principe dat brandbare gassen door Infrarood licht geabsorbeerd worden en zo ook een uitslag van een meter te weeg brengen. Dit is dé manier voor het uitvoeren van een stationaire en draagbare LEL meting in werkplaats werkomgeving. Wilt u een stationaire LEL meting uit laten voeren in werkplaats werkomgeving? Maak dan een afspraak. ENVICO Environment Control B.V. heeft al meer dan 45 jaar ervaring met stationaire LEL meting en is uitgegroeid tot een bekend begrip. Beperk explosie risico en kies voor stationaire LEL meting in werkplaats werkomgeving. Veiligheid gaat immers voor alles.

Neem contact op

Envico Environment Control B.V. logo
Envico Environment Control B.V.

Stel uw vraag

Stationaire LEL meting | werkplaats werkomgeving

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

Copyright © 1971 - 2019 Envico Environment Control B.V. | Alle rechten voorbehouden

Site-Index | Privacyverklaring | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM