Zuidbuurtseweg 42 | 2381 LG Zoeterwoude | T: 071 580 93 08 | F: 071 580 21 54 | E: info@envico.nl

slide1-Envico-Environment-Control-B.V.-Ammonia-analyse slide2-Envico-Environment-Control-B.V.-Emissiemeting slide3-Envico-Environment-Control-B.V.-Gasanalyse slide4-Envico-Environment-Control-B.V.-Gasdetectie slide5-Envico-Environment-Control-B.V.-Nox-analyser slide6-Envico-Environment-Control-B.V.-Noxmeting slide7-Envico-Environment-Control-B.V.-Stofmeting

Stationaire LEL meting in werkruimten om gasdetectie van brandbare en explosieve gassen te kunnen meten

Stationaire LEL meting in werkruimten om gasdetectie van brandbare en explosieve gassen te kunnen metenZoekt u een manier om brandbare en explosieve gassen te kunnen meten in werkruimten? Als specialist in milieu- en procesinstrumentatie beschikt ENVICO Environment Control B.V. over apparatuur om draagbare en stationaire LEL meting uit te kunnen voeren in werkruimten. Waar vroeger in kolenmijnen Stationaire LEL meting eerst kanaries gebruikt werden voor de detectie van methaangas hebben wij nu speciale instrumenten voor stationaire LEL meting in werkruimten en andere plekken. Voor onze technieken werd ook nog de Mijnlamp gebruikt. Dit is een vlammetje in een glazen omhulsel waarbij het gas werd aangezogen door een vlamdover. Wilt u ook gebruik maken van de nieuwste en beste technieken voor het uitvoeren van een stationaire LEL meting in werkruimten? Neem contact op met ENVICO Environment Control B.V. of bekijk gerust onze website. Hier treft u een overzicht van onze gasdetectieapparatuur, waaronder de:

  • Model 4888-NIC LEL Transmitter
  • Model GDS100 en GDS404
  • Model 7200 en 7400 Plus Controller
  • Freedom Series 5600 - 5000 – 6000
  • Model 4600 IR Series

Alle modellen zijn krachtige en betrouwbare oplossingen voor het uitvoeren van een stationaire LEL meting in werkruimten.

Gasdetectie van brandbare en explosieve gassen

Gasdetectie van brandbare en explosieve gassen kunnen betrouwbaar en eenvoudig gemeten worden met vast opgestelde (op 230 V werkend) katalytische en/of Infrarood gasdetectors. Katalytische gasdetectors bestaan in principe uit een Pellistor of Bead sensor waar een klein stroompje door vloeit en gloeit. Wanneer hier brandbare gassen mee in aanraking komen veranderd de Ohmse weerstand recht evenredig met de gasconcentratie en wordt dit uitgedrukt in procenten LEL (Lower Explosion Limit). Dé manier voor een stationaire LEL meting in werkruimten. Het bereik van brandbaar gas tot de explosiegrens, is verdeeld in 0-100% LEL. Dit is de laagste concentratie brandbaar gas dat een explosie kan veroorzaken wanneer hier een vonk of vlammetje bij komt. Om het geheel explosie- en intrinsiek veilig te maken is de sensor in een gesinterd roestvrijstalen vlamdover gemonteerd.

Infrarood gasdetectoren

Voor een stationaire LEL meting in werkruimten worden ook wel InfraRood gasdetectoren gebruikt. Infrarood gasdetectors werken op het principe dat brandbare gassen door Infrarood licht geabsorbeerd worden en zo ook een uitslag van een meter te weeg brengen. Dit is dé manier voor het uitvoeren van een stationaire en draagbare LEL meting in werkruimten. Wilt u een stationaire LEL meting uit laten voeren in werkruimten? Maak dan een afspraak. ENVICO Environment Control B.V. heeft al meer dan 45 jaar ervaring met stationaire LEL meting en is uitgegroeid tot een bekend begrip. Beperk explosie risico en kies voor stationaire LEL meting in werkruimten. Veiligheid gaat immers voor alles.

Laat uw reactie achter


Contactgegevens

Zuidbuurtseweg 42 
2381 LG Zoeterwoude

T: 071 580 93 08
F: 071 580 21 54
E: info@envico.nl

Direct contact opnemen

Copyright © Envico.nl 1971 - 2018
Alle rechten voorbehouden
Site index | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM.nl