Apparatuur voor gasdetectie van brandbare gassen in energiecentralen van Envico.
energiecentrales

Gasdetectie apparatuur zodat u brandbare gassen kunt meten in energiecentrales

Brandbare gassen detecteren in energiecentrales? Dient u te voldoen aan regels en wetten op het gebied van gasdetectie? De gezondheid en veiligheid van uw medewerkers garanderen door het continue of periodiek meten van brandbare gassen in de werkomgeving? Envico biedt u de juiste apparatuur voor het detecteren van verschillende gassen op verschillende locaties. Zo hebben wij zowel stationaire als mobiele gasdetectie apparatuur van erkende merken voor u.

Brandbare gassen kunnen niet alleen leiden tot gezondheidsklachten van uw medewerkers, maar verhogen ook het explosiegevaar. Deze gevaren minimaliseert u door op een juiste wijze de mogelijk aanwezige gassen in de centrale te meten. Hiervoor ontwikkelt de specialist in milieu en procesinstrumentatie, Envico, speciale draagbare en stationaire z.g. LEL meters die geschikt zijn voor gasdetectie van gassen in energiecentrales.

Niet alleen detecteren en analyseren onze meters het gas-gehalte van specifieke gas typen in een energiecentrale, ook kunnen zij gelijk handelen indien er gas gedetecteerd is. Stationaire meters kunnen bijvoorbeeld worden gekoppeld aan de brandweer of een leidinggevende die hier direct naar kan handelen.

Wilt u specifieke gassen meten? Heeft u advies nodig betreffende de manier van meten, betreffende de keuze voor de juiste apparatuur? Neem dan contact op met het team van Envico Environment Control B.V. Ons team staat graag voor u klaar om samen de situatie, mogelijkheden en apparaten te bespreken.

Lekkend gas in energiecentrales signaleert u direct met gasdetectie van brandbare gassen 

Gasdetectie apparatuur zet u in om vroegtijdig een gaslek in de energiecentrale te ontdekken. In dergelijke centrales wordt gewerkt met veel gevaarlijke stoffen, indien dit op een verantwoorde manier gebeurt, zijn de risico's minimaal. Echter is een kleine fout, menselijk of machinaal, zo gemaakt. Dit kan onder andere een gaslek tot gevolg hebben.

Lekkend gas is lastig te zien, maar de gevolgen groeien snel. Dit geeft dan ook gelijk het belang weer van de noodzaak om het lekkend gas snel op te merken door middel van gasdetectie voor brandbare gassen.

Wilt u brandbare gassen meten? Envico heeft verschillende LEL meters die ingezet kunnen worden voor het detecteren van gassen in de centrale. LEL meters zijn meters die katalytische sensoren bevatten waar een klein stroompje doorgaat en gloeien. Wanneer brandbare gassen het oppervlak van de katalytische sensor raken gaat deze feller gloeien en verandert daardoor de Ohmsche weerstand en geeft de hoeveelheid brandbaar gas in % LEL weer. De katalytische sensor is gevat in een vlamdover die voorkomt dat er een explosie plaats vindt binnen een energiecentrale.

Model 4888-NIC LEL Transmitter is een precisie-instrument voor gasdetectie van brandbare gassen

De 4888-NIC LEL Transmitter is één van de apparaten die ingezet kan worden voor gasdetectie van brandbare gassen in energiecentrales. Dit is een precisie-instrument voor het continu meten van brandbare- en explosieve gassen. Het apparaat is geschikt voor het nauwkeurig en reproduceerbaar meten van brandbare en explosieve mengsels en wordt daarom veel gebruikt bij gasdetectie van brandbare gassen in energiecentrale. Heeft o.a. de volgende kenmerken:

  • Meetbereik: 0-100% LEL
  • Responstijd: 8 seconden (diffusie)
  • Storingsindicatie: bij 4-20 mA minder dan 1,0 mA
  • Temperatuurbereik: -40°C tot 60°C
  • Afmetingen: 133 x 224 x 120 mm
  • Gewicht: ca. 2 kg

Wilt u dit apparaat huren voor gasdetectie van brandbare gassen? Neem dan contact met ons op en bespreek de mogelijkheden.

Neem contact op

Envico Environment Control B.V. logo
Envico Environment Control B.V.

Stel uw vraag

Gasdetectie brandbare gassen | energiecentrales

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

Copyright © 1971 - 2020 Envico Environment Control B.V. | Alle rechten voorbehouden

Site-Index | Privacyverklaring | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM