Tuinbouw

Etheen/NOx Analyser voor tuinbouwkassen

Heeft u apparatuur nodig voor gasmetingen in tuinbouwkassen? Envico biedt oplossingen.

Etheen en NOx Analyser Model EE980

Bij CO2 bemesting kunnen verbrandingsgassen van de WRK-installatie schade veroorzaken aan gewassen. Om dit te voorkomen heeft Envico speciaal voor de tuinbouw Model EE980 Etheen/NOx Analyser ontwikkeld. Met deze Etheen/NOx analyser wordt op betrouwbare wijze gelijktijdig NOx en Etheen gemeten. Dit gebeurt door middel van de chemiluminescent reactie (NEN2039) met Ozon.

Meten van Etheen en NOx

Het meten van Etheen en NOx gebeurt als volgt. Een vacuümpomp zuigt continu via kritische openingen een juiste hoeveelheid verbrandingsgassen aan. Deze verbrandingsgassen komen in aanraking met een door een Ozongenerator gemaakte hoeveelheid Ozon. Het door de reactie gegenereerde licht wordt door speciale fotomultipliers gemeten, 1 fotomultiplier voor NOx en 1 voor Etheen.

Kenmerken van de Etheen/NOx Analyser

De Etheen/NOx Analyser van Envico heeft de volgende voordelen:

  • Een gepatenteerd meetsysteem
  • Gemakkelijk in te bouwen
  • Eenvoudig integreerbaar
  • Een laag meetbereik
  • Zorgt voor een tijdige meting

Neem contact met ons op en stel uw vragen over Etheen en NOx analyse in uw tuinbouwkas.

CO2 analyse in kassen

Naast het meten van NOx en Etheen is het van belang de hoeveelheid CO2 te beheersen. Een overschot hiervan is immers schadelijk voor de mensen die in de kassen werken. Ook zorgt CO2 beheersing voor een betere kwaliteit van de gewassen. Zowel een te hoog als een te laag niveau aan CO2 is van invloed op de opbrengst. Maar op welke manier kunt u dit meten? ENVICO Environment Control B.V. heeft hiervoor een speciale CO2 analyzer beschikbaar: Model Fuji ZFP9 CO2 Controller. Met deze CO2 analyzer kunt u zelfs meerdere punten bewaken op CO2. Raadpleeg onze website voor meer informatie.

Ozon meten in water?

Ozon wordt steeds vaker toegepast voor behandeling van proces- en/of drinkwater. Ook de tuinbouw stapt over op behandeling van het sproeiwater met Ozon om gewasbeschermingsmiddelen te verwijderen. De Ozonconcentratie die wordt gebruikt voor de reiniging van het water wordt meestal geanalyseerd met een Redox Analyzer, maar dit is een afgeleide methode. Soms is het wenselijk om de werkelijke actuele concentratie Ozon te meten voor een betere processturing. Met de innovatieve techniek van de Anseros Ozon Water Analyzer WP is dit mogelijk!

Gewasbeschermingsmiddelen met Ozon verwijderen uit water?

Anseros heeft meer dan 30 jaar ervaring in het behandelen van water met Ozon. In de eerste jaren is de ervaring opgedaan met de behandeling van drinkwater en proceswater voor de semiconductor-industrie. Hiervoor zijn de PAP (plug-and-play) stations voor ontwikkeld. Alle benodigde apparaten, zoals Ozongeneratoren en analysesystemen, zijn samen gemonteerd met pompen en flowmeters in een behuizing. Deze kunnen eventueel mobiel zijn. Ook voor het verwijderen van gewasbeschermingsmiddelen uit agrarisch water zijn de PAP stations uitstekend te gebruiken.

Ozon gebruiken om stallen te desinfecteren?

Anseros biedt naast de analyzers ook generatoren aan. Deze zijn op toepassing gemaakt. Ook voor stallen zijn er diverse mogelijkheden. Enerzijds voor desinfectie, maar ook voor continue luchtzuivering als alternatief voor luchtwassers met chemicaliën.

Envico uw specialist in gasanalyzers voor tuinbouw toepassingen

Voor het uitvoeren van gasmetingen in tuinbouwkassen levert Envico apparatuur voor:

  • Etheen/NOx-meting
  • CO2 Gasanalyse
  • Emissiemetingen
  • Veiligheidsmetingen van o.a. brandbaar gas
  • Omgevingslucht gasanalyse o.a. ammonia

Service

Wanneer u op zoek bent naar een speciaal product of specifieke dienst, biedt Envico interessante service. Wij hebben ervaren technici in dienst die u met raad en daad bijstaan bij het oplossen van uw milieu- en procesvraagstukken. Zo adviseren wij u bij het kiezen van de juiste NOx-meter. En denken wij graag met u mee over de aanschaf en / of verhuur.

Neem contact op

Envico Environment Control B.V. logo
Envico Environment Control B.V.

Stel uw vraag

Tuinbouw

Copyright © 1971 - 2024 Envico Environment Control B.V. | Alle rechten voorbehouden

Site-Index | Privacyverklaring | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM