Terrein bewaking

Terrein bewaking en controle op schadelijke gassen

Vanuit de overheid wordt er steeds kritischer gekeken naar welke schadelijke gassen er vrijkomen op bijvoorbeeld industrieterreinen. Voorbeelden van schadelijke gassen zijn benzeen, tolueen, BTX, Yxleen, NO en NO2. Om op tijd te kunnen ingrijpen bij het te veel vrij komen van deze schadelijke gassen zijn er diverse mogelijkheden tot terrein bewaking mogelijk. Envico Environment Control B.V. is de aangewezen partner die u hierbij kan helpen. Wij hebben verschillende apparatuur in het assortiment dat aan kan geven hoeveel van de gevaarlijke gassen er zich in de lucht bevinden.

Met welk apparaat wordt de terrein bewaking op gevaarlijke gassen uitgevoerd?

De terrein bewaking op diverse gassen wordt uitgevoerd met het Opsis DOAS meetsysteem. Met dit systeem wordt er een lichtstraal naar een ontvanger geprojecteerd. Door een optische fiberkabel wordt deze weer doorgezonden naar de Opsis analyser. Een speciale computer berekend vervolgens de luchtverontreinigingscomponenten en print de resultaten. Naast het Opsis DOAS meetsysteem beschikken wij ook over vaste gasdetectie. Meer informatie over vaste gasdetectie vindt u hier.

Wat zijn de voordelen van terrein bewaking en gasdetectie?

Het gebruik van gasdetectie voor terrein bewaking brengt een aantal voordelen met zich mee. Door gebruik te maken van het Opsis DOAS meetsysteem kan gas gedetecteerd worden dat de grens van het terrein overschrijdt met een open pad meting. Hierbij wordt dus zowel in- als uittredend gas gemeten. Daarmee kunt u dus ook zien wanneer er gevaarlijke gassen van buitenaf op uw terrein komt.

Daarnaast kunnen met het Opsis Doas meetsysteem ook vele andere gassen gemeten worden naast benzeen, tolueen, BTX, Xyleen, NO en NO2. Verder biedt dit systeem de volgende voordelen:

  • De gegevens zijn direct beschikbaar
  • Zeer betrouwbare metingen
  • Permanente aantallen
  • Metingen van meer dan 40 verschillende gassen
  • Metingen van de kwaliteit van de omgevingslucht

Het controleren op schadelijke gassen door Envico

Vindt u het laten controleren van uw terrein op gassen belangrijk? Wilt u graag metingen uit laten voeren? Wij maken graag een vrijblijvende afspraak om te bespreken wat uw wensen zijn en wat wij voor u kunnen betekenen. Envico is gespecialiseerd in het bouwen en/of modificeren van analyzers, analyse- en regelsystemen voor gas en lucht! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Neem contact op

Envico Environment Control B.V. logo
Envico Environment Control B.V.

Stel uw vraag

Terrein bewaking

Copyright © 1971 - 2021 Envico Environment Control B.V. | Alle rechten voorbehouden

Site-Index | Privacyverklaring | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM