Stofmeting in raffinaderijen brengt de mate van blootstelling aan stof in kaart
raffinaderijen

Stofmeting in raffinaderijen brengt de mate van blootstelling aan stof in kaart

Wenst u in kaart te brengen in welke mate medewerkers aan stof worden blootgesteld op de werkplek? Zoekt u een gespecialiseerd bedrijf of hoogwaardige meetapparatuur om een stofmeting in raffinaderijen uit te kunnen voeren? ENVICO Environment Control B.V. is gespecialiseerd in het bouwen en/of modificeren van analyzers, analyse- en regelsystemen voor gas en lucht en beslist de aangewezen partner voor een stofmeting op de werkplek of in raffinaderijen. Met behulp van speciale meetapparatuur kunnen wij onderzoek doen naar de blootstelling aan stof. Hierbij wordt er gekeken naar de werkplek en omgevingsfactoren waarbij stofverspreiding kan optreden. Er zijn namelijk een aantal verplichtingen met betrekking tot de veiligheid en kwaliteit op de werkplek. Om aan de eisen te voldoen kan een stofmeting op de werkplek of in raffinaderijen uitkomst bieden. Voorkom risico’s op het gebied van gezondheid en veiligheid en maak een afspraak voor een stofmeting.

Stofmeting in raffinaderijen

  Wanneer stofmeeting op de werkplek of in raffinaderijen?

  Indien een persoon blootgesteld wordt aan stof op de werkplek dan moet er een stofmeting op de werkplek of in raffinaderijen uitgevoerd worden. Een stofmeting in raffinaderijen wordt gedaan in milligrammen per kubieke meter (mg/m3 of mg/Nm3). PM10 dat betekend dat stof met een diameter groter dan 10 micrometer wordt afgescheiden en niet meegeteld. Bij een stofmeting in raffinaderijen met PM2,5 geldt hetzelfde. Om terug te kunnen rekenen naar Nmg/m3 moet de doorstroming en temperatuur gemeten worden. Stof uit een productieproces kan ook geëmitteerd worden uit de schoorsteen of diffuus verspreid.

  Apparatuur stofmeting in raffinaderijen

  Een stofmeting in raffinaderijen kan worden uitgevoerd met de SM 200 Stofanalyser voor Omgevingslucht. Dit apparaat:

  • Kan op afstand worden bediend
  • Kan gemakkelijk worden geïntegreerd in moderne meetstations
  • Is geschikt om stofconcentratie in omgevingslucht te bepalen voor stofdeeltjes met grootte PM 2,5 en PM 10

  Stof kan verzameld worden door met een pomp het stof te laten neerslaan op een speciale filter. Het filter mag geen water absorberen. Om pollen te meten om allergie waarschuwingen te kunnen doorgeven wordt veelal stof verzameld met een hoog volume stof verzamel apparaat (high volume dust sampler).

  Technische dienst

  Heeft u advies nodig bij het oplossen van uw milieu-en proces vraagstukken? Wilt u een stofmeting in raffinaderijen laten verrichten? ENVICO heeft een eigen technische dienst voor onderhoud en kalibratie. Graag zijn wij u van dienst.

  Neem contact op

  Envico Environment Control B.V. logo
  Envico Environment Control B.V.

  Stel uw vraag

  Stofmeting | raffinaderijen

  Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

  Copyright © 1971 - 2018 Envico Environment Control B.V. | Alle rechten voorbehouden

  Site-Index | Privacyverklaring | Sitemap

  Designpro.nl | Z-IM