Ozon waterbehandeling

Waterbehandeling met Ozon

Envico Environment Control B.V. is al sinds 1971 gespecialiseerd in het leveren van analyzers, analyse- en regelsystemen voor gas en lucht, waaronder ozon analyse systemen. Sinds 2015 vertegenwoordigen wij ook Anseros GmbH, specialist op het gebied van ozon met analysesystemen, maar vooral behandeling met ozon.

Anseros heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het behandelen van water met ozon. In de eerste jaren is de ervaring opgedaan met de behandeling van drinkwater en proceswater voor de semiconductor industrie. Hier zijn de PAP (plug and play) stations voor ontwikkeld. Alle benodigde apparaten, zoals ozongeneratoren en analysesystemen, zijn samen gemonteerd met pompen en flowmeters in een behuizing. Deze kan eventueel mobiel zijn. Tegenwoordig kunnen de modernste PLC’s gebruikt worden voor de aansturing. Zelf hoeft u alleen nog maar het water aan te sluiten en de stekker in het stopcontact te doen. Letterlijk plug and play.

De PAP stations is daarnaast uitstekend te gebruiken voor het verwijderen van gewasbeschermingsmiddelen uit agrarisch water. We zien dan ook vele toepassingen binnen de tuinbouw. Anseros maakt gebruik van een gepatenteerde techniek om het ozon beter in het water te laten oplossen. De reiniging gaat hierdoor sneller en grondiger. In combinatie met UV licht kan een optimaal resultaat worden bereikt en kunnen ook humuszuren worden verwijderd.

Waar ozongeneratie plaatsvindt is het noodzakelijk om de ruimte te bewaken op ozon. Daarvoor heeft Envico twee verschilende analyzers, namelijk een draagbare analyzer en een continue analyzer

Draagbare analyzer voor het meten van ozon

Speciaal voor persoonsbescherming op ozon beschikken wij over de SEN-P van Anseros. Deze is ongevoelig voor stikstofoxiden wat een stuk nauwkeuriger is. Met de klem is de SEN-P makkelijk te bevestigen op kleding.

Continue analyse: Ruimtebewaking op ozon

Met de analyzers van Anseros kunnen wij een compleet pakket bieden voor de analyse van ozon in werk-, productie- en opslagruimtes. Lage concentraties op ppb/ppm-niveau, als ook hoge concentraties tot 100%, kunnen worden gemeten.

Ozon meten in water?

Ozon wordt steeds vaker toegepast voor behandeling van proces- en/of drinkwater. Ook de tuinbouw stapt over op behandeling van het sproeiwater met ozon om gewasbeschermingsmiddelen te verwijderen. De ozonconcentratie die wordt gebruikt voor de reiniging van het water wordt meestal geanalyseerd met een redox-analyzer, maar dit is een afgeleide methode. Soms is het wenselijk om de werkelijke actuele concentratie ozon te meten voor een betere processturing. Met de innovatieve techniek van de Anseros Ozon Water Analyzer WP kan dit!

Meer informatie over waterbehandeling met ozon?

Neem contact op met Envico Environment Control B.V. Wij kijken graag met u naar mogelijkheden en oplossingen. Heeft u verdere vragen? Deze beantwoorden we graag!

Neem contact op

Envico Environment Control B.V. logo
Envico Environment Control B.V.

Stel uw vraag

Ozon waterbehandeling

Copyright © 1971 - 2024 Envico Environment Control B.V. | Alle rechten voorbehouden

Site-Index | Privacyverklaring | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM