Gasdetectie apparatuur van Envico
Gasdetectie

Gasdetectie draagt bij aan de veiligheid en gezondheid

Gasdetectie is niet alleen in sommige gevallen verplicht, maar draagt vooral bij aan de veiligheid en gezondheid van u en uw collega’s. Het vrijkomen van bepaalde gassen is in sommige werkvelden een risico. Om dit risico uit te sluiten, is een constante of periodieke gasdetectie nodig. Zo kan u onder andere brandbare gassen, stikstof, chloor, waterstof, koolmonoxide en meer gassen meten met de juiste apparatuur. Door te waarschuwen met noodsignalen in geval van overschrijding van de toegestane hoeveelheid gas, wordt iedereen in de ruimte gewaarschuwd voor het gevaar.

Bij Envico kunt u gasdetectie apparatuur aanschaffen of huren. Wij adviseren u graag bij uw keuze voor de juiste apparatuur.

Gaslek detecteren met de gasdetectie apparatuur van Envico Environment Control B.V.

Het vrijkomen van gas duidt vaak op een lek. Wanneer er met gas wordt gewerkt kan er altijd een lek ontstaan in het productieproces. Het vrijkomen van dergelijke gassen is niet alleen gevaarlijk voor de werknemers in het bedrijf maar ook de omgeving: milieu en mensen. Door de juiste gas detectie apparatuur in te zetten, kunt u het lek snel traceren en dus dichten.

Draagbare gasdetectie apparatuur zodat u op verschillende plekken in uw pand gas waardes kunt meten

Wanneer u regelmatig op verschillende plekken in uw bedrijfs- en productiepand de gas waardes wilt meten, is een draagbaar gasdetectie apparatuur de uitkomst.
Vaak zijn onze draagbare apparaten elektronisch op te laden en kunnen zij op een later moment uitgelezen worden.
Eén van de draagbare opties is een meter met PID (Photo Ionisatie Detector) techniek. Hierdoor worden op constante wijze VOC’s gemeten ( Vluchtige organische componenten). De gassen los worden niet uitgelezen, wel de concentratie kan worden gedetecteerd.

Onder onze draagbare apparatuur vallen bijvoorbeeld:

Stationaire gasdetectie apparatuur meten op continue basis

De stationaire gasdetectors van Envico meten op continue basis de hoeveelheid van een bepaald gas. Wanneer de grenswaarde wordt overschreden, kan de detector, mits gekoppeld aan het grote systeem, een waarschuwingssignaal geven. Ook is het mogelijk de meter te een seintje aan de brandweer te geven.

Voorbeelden van onze stationaire apparatuur zijn:

Envico is al jarenlang dé specialist op het gebied van gasdetectie-apparatuur

Met ruim 45 jaar ervaring in het leveren en onderhouden van analyzers, analyse- en regelsystemen voor gas en lucht is Envico specialist op het gebied van gasdetectie-apparatuur. Als erkende importeur van een aantal vooraanstaande producenten van milieu- en procesinstrumentatie levert Envico een breed assortiment. Wij leveren o.a. aan laboratoria, overheidsinstellingen, de chemische en petrochemische industrie en tuinbouw onder glas. Deze bedrijven huren ook regelmatig apparatuur bij ons.

Naast het adviseren en leveren van de juiste apparatuur, kunnen wij ook onderhoud en controles uitvoeren van uw gasdetectie- apparatuur.
Meer informatie over onze gasdetectors? Neem dan contact op met onze gasspecialisten.

Eenmalig gas meten? Huur de gasdetectie-apparatuur bij Envico!

Ook is het mogelijk om de juiste gas-analyseapparatuur te huren bij Envico. Wilt u eenmalig gas meten? Of misschien 1 keer per jaar om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen? Dan is de investering in een eigen gasdetectie wellicht niet rendabel. Envico biedt u dan ook de optie om detectoren te huren tegen een scherpe prijs. Zowel draagbare als stationaire apparaten kunt u bij ons huren.

Neem contact op

Envico Environment Control B.V. logo
Envico Environment Control B.V.

Stel uw vraag

Gasdetectie

Copyright © 1971 - 2022 Envico Environment Control B.V. | Alle rechten voorbehouden

Site-Index | Privacyverklaring | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM