Gasdetectie

Gasdetectie draagt bij aan de veiligheid en gezondheid

In sommige beroepen is er een reëel gevaar voor het lekken van gevaarlijke gassen. Dit brengt niet alleen verplichtingen met zich mee volgens de wet, maar het is ook cruciaal om iedereen op de werkvloer veilig en gezond te houden. Het kan gebeuren dat bepaalde gassen ontsnappen en dit vormt een risico in sommige banen. Om te zorgen dat dit gevaar wordt afgewend, is het nodig om continu of wanneer nodig gasdetectie uit te voeren. Hiermee kunt u verschillende gassen detecteren, zoals brandbare gassen, chloor, waterstof en koolmonoxide, met het juiste gereedschap. Als er te veel gas wordt gemeten, gaat er een alarm af. Dit waarschuwt iedereen in de omgeving voor het gevaar.

Gaslek detecteren met de gasdetectieapparatuur van Envico

Het vrijkomen van gas kan duiden op een lek. Wanneer er met gas wordt gewerkt, kan er altijd een lek ontstaan in het productieproces. Het vrijkomen van dergelijke gassen is niet alleen gevaarlijk voor de werknemers in het bedrijf, maar ook voor de omgeving. Het is daarom belangrijk om de juiste gasdetectieapparatuur in te zetten, om het lek snel te traceren. In onze collectie van gasdetectors vindt u onder andere meters voor de volgende gassen: 

 • NH3 
 • H2S 
 • HCl 
 • HF 
 • Cl2
 • SO2
 • H2SO4 

Verschillende soorten gasdetectieapparatuur kopen of huren

Bij Envico bieden wij verschillende manieren aan om een lek van bovenstaande gassen te detecteren. Zo kunt u bij Envico detectieapparatuur kopen of huren. Hieronder vindt u verschillende soorten gasdetectieapparatuur die wij aanbieden. 

Draagbare gasdetectieapparatuur

Voor diegenen die vaak de gasniveaus moeten controleren op verschillende locaties binnen hun bedrijfs- of productieomgeving, bieden wij draagbare gasdetectieapparatuur. Al onze draagbare toestellen zijn oplaadbaar en de gegevens kunnen later worden uitgelezen. Een populaire draagbare optie is onze meter met PID-technologie (Photo Ionisatie Detector), die speciaal ontworpen is om VOC’s (Vluchtige Organische Componenten) te meten. Onze draagbare lijn omvat onder andere de volgende modellen:

 • Model 6
 • Model 20
 • Model Eagle
 • Model CLPX
 • Model Lumex RA-915M2

Stationaire gasdetectieapparatuur

Voor diegenen die vaak de gasniveaus moeten controleren op verschillende locaties binnen hun bedrijfs- of productieomgeving, bieden wij draagbare gasdetectieapparatuur. Al onze draagbare toestellen zijn oplaadbaar en de gegevens kunnen later worden uitgelezen. Een populaire draagbare optie is onze meter met PID-technologie (Photo Ionisatie Detector), die speciaal ontworpen is om VOC’s (Vluchtige Organische Componenten) te meten. Onze draagbare lijn omvat onder andere de volgende modellen:

Gasdetectieapparatuur voor het meten van zwaveldioxide

Voor de specifieke taak van het meten van Zwaveldioxide bieden wij gespecialiseerde apparatuur voor gasdetectie. Onze zwaveldioxide-analyzers zijn ontworpen voor het continu monitoren van dit potentieel schadelijke gas. Hier zijn enkele voorbeelden van de zwaveldioxide-analyzers die wij aanbieden: 

Gasmeting voor een biogas-installatie

Biogas, een mix van methaan en koolstofdioxide, wordt geproduceerd door de vergisting van organisch materiaal zonder zuurstof of door het vergassen van droge biomassa. Dit gas wordt veel gebruikt in gasmotoren en -branders, voor het opwekken van elektriciteit, en als de basis voor groen gas. De installatie zet dit gas opnieuw in gebruik. Om te zorgen dat het hergebruik mogelijk blijft, is het belangrijk dat er genoeg methaan in zit. De hoeveelheid methaan kan echter flink schommelen. Met de juiste gasmeetapparatuur, die u kunt huren of kopen, kunt u de kwaliteit van het biogas in de gaten houden met de Biogas analyser

Apparatuur voor NOx-metingen huren of kopen bij Envico  

NOx, een combinatie van stikstofmonoxide en stikstofdioxide, ontstaat voornamelijk bij het verbranden van fossiele brandstoffen. Deze gassen zijn niet alleen schadelijk voor mensen bij inademing, maar ook voor de natuur. Door de concentratie van NOx te meten, kunt u de risico's verminderen en voldoen aan milieureguleringen zoals het ‘Activiteitenbesluit’. Met de continue NOx-analyse-apparatuur van Envico kunt u zelf de uitstoot van uw turbines, ovens, branders en heaters meten. U kunt ook een NOx-analyzer huren om precies te weten hoeveel NOx er wordt uitgestoten. 

Bodemgas-analyse

Bepaal de kwaliteit van uw grond met een analyse van bodemgas. Door te onderzoeken welke gassen, zoals zuurstof, kooldioxide en LEL, in de grond aanwezig zijn, kunt u een goed beeld krijgen van de grondkwaliteit. Overweeg bijvoorbeeld de Model Eagle voor deze taak: het is een mobiel, waterdicht en makkelijk mee te nemen apparaat. 

Gebruik gasdetectie om zuurstof te meten

Het meten van de hoeveelheid zuurstof in de bodem of lucht is in bepaalde situaties essentieel. Met een zuurstof-analyser kunt u deze metingen nauwkeurig uitvoeren. Of het nu gaat om het bepalen van de kwaliteit van de bodem of het controleren van de luchtkwaliteit, een betrouwbare zuurstofmeting is cruciaal. Bij Envico vindt u draagbare apparatuur voor zuurstof-analyse, waarmee u precies kunt meten hoeveel zuurstof er aanwezig is. 

Stationaire LEL-metingen

Altijd weten welke gassen en in welke concentraties deze zich in de lucht bevinden ? Huur of koop bij Envico stationaire LEL-meetapparatuur. Werkt u met brandbare gassen? Dan is controle erg belangrijk voor een stabiele veiligheid. Brandbare gassen kunnen namelijk leiden tot explosies en brand. Een gas kan pas exploderen/vlam vatten met de juiste hoeveelheid zuurstof. Meet de LEL (Lower Explosion Limit) om te controleren of het aanwezige gas explosief kan zijn. Vanaf de bekende LEL per gas, is de concentratie gevaarlijk. Zo is de bekende LEL van Propaan 1,7 VOL% en van Ammoniak 15 VOL %. Met een stationaire LEL-meting van Envico kunt u controleren of de werkomgeving nog veilig is ! 

Ammonia-analyse

Heeft u inzicht nodig in de hoeveelheid ammonia die uw proces, stal of veehouderij uitstoot? Met een ammonia-analyse kunt u controleren of u binnen de gestelde normen blijft. Ammonia, kan schadelijk zijn voor zowel de natuur als de mens, en daarom gelden er strikte uitstootlimieten. Bij Envico kunt u terecht voor het huren of kopen van apparatuur rondom gasdetectie specifiek voor het meten van ammonia. 

Corrosieve gassen detecteren

Heeft u systemen nodig om brandbare of corrosieve gassen te meten? Afhankelijk van de aard van de gassen, hun bronnen en de locatie, biedt Envico diverse soorten gasdetectie aan voor het identificeren van corrosieve gassen. Deze systemen zijn beschikbaar voor zowel koop als huur bij Envico. Corrosieve gassen vormen een gevaar voor zowel mensen als dieren en kunnen daarnaast schade toebrengen aan apparatuur. Voor de detectie van corrosieve gassen, zoals H2S, HF, HCl, H2SO4, SO2, en NH3, beschikt Envico over een breed scala aan analyzers in haar assortiment. 

De juiste apparatuur huren voor emissiemetingen

Gasemissies meten doet u met betrouwbare apparatuur. Bij Envico verhuren wij al meer dan 50 jaar de beste apparatuur om gassen en emissies te meten. Onze meetinstrumenten zijn geschikt voor onder andere:

 • Elektriciteitscentrales
 • Vuilverbrandingsinstallaties
 • Cementfabrieken
 • Chemische industrieën
 • Aluminiumsmelters
 • Staalfabrieken
 • Kunstmestfabrieken
 • Zwavelzuurproductie

Envico is al jarenlang dé specialist op het gebied van gasdetectie

Met een ervaring van meer dan 50 jaar in de levering en het onderhoud van analyzers, analyse- en regelsystemen voor gas en lucht, staat Envico bekend als specialist op het gebied van gasdetectie. Als erkende importeur van toonaangevende producenten van milieu- en procesinstrumentatie biedt Envico een uitgebreid assortiment aan klanten in sectoren zoals laboratoria, overheidsinstellingen, de chemische en petrochemische industrie en de tuinbouw onder glas. Deze klanten maken ook regelmatig gebruik van onze verhuurservice. 

Naast het adviseren over en leveren van de juiste apparatuur, biedt Envico ook onderhouds- en controlediensten voor uw gasdetectie. Voor meer informatie over onze gasdetectoren, kunt u contact opnemen met onze specialisten. 

Neem contact op

Envico Environment Control B.V. logo
Envico Environment Control B.V.

Stel uw vraag

Gasdetectie

Copyright © 1971 - 2024 Envico Environment Control B.V. | Alle rechten voorbehouden

Site-Index | Privacyverklaring | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM