Desinfecteren met Ozon

Lucht, water, ruimtes en voorwerpen desinfecteren met de apparaten van Envico Environment Control B.V. 

Sinds 1971 is Envico Environment Control B.V. dé specialist in het leveren van analyzers, analyse- en regelsystemen voor gas en lucht. ENVICO is dan ook al vele jaren een bekend begrip als het gaat om kwalitatief hoogwaardige milieu- en procesinstrumentatie. Wij vertegenwoordigen hiervan een aantal vooraanstaande producenten. Indien gewenst maken wij een afspraak om de situatie ter plekke te bekijken en een passend systeem te adviseren. ENVICO levert o.a. aan laboratoria, overheidsinstellingen, de chemische en petrochemische industrie en tuinbouw onder glas verschillende soorten apparatuur. Door onze innovatieve apparaten en unieke dienstverlening komen onze klanten bij ons terug. Wij zijn beslist onderscheidend binnen de markt. 

Desinfecteren met ozon 

Wist u dat ozon een krachtig middel is om lucht, water, ruimtes of voorwerpen mee te desinfecteren? Sinds 2015 vertegenwoordigen wij leverancier Anseros GmbH. Anseros is dé specialist op het gebied van ozonbehandeling en analysesystemen. Anseros heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het behandelen van lucht, water en voorwerpen met ozon. Er is veel ervaring opgedaan met de behandeling van drinkwater en proceswater voor de semiconductor-industrie, alsmede rubber- en kunststoftesten in laboratorium-opstellingen voor producten van deze materialen. 

PAP stations en CAT units zijn ontwikkeld voor het desinfecteren met Ozon 

Voor het behandelen van lucht, water en voorwerpen met ozon zijn de PAP (plug and play) stations en CAT (catalytic air treatment) units ontwikkeld. Alle benodigde apparatuur, zoals ozongeneratoren en analysesystemen, wordt samen gemonteerd met pompen en flowmeters in een behuizing. De behuizing kan eventueel mobiel zijn. Tegenwoordig kunnen de modernste PLC’s gebruikt worden voor de aansturing. U hoeft als gebruiker alleen nog maar de stekker in het stopcontact te doen. Letterlijk plug and play. 

Waar ozongeneratie plaatsvindt, is het noodzakelijk om de ruimte te bewaken op ozonlekkages of resten na reiniging. De volgende analyzers zijn beschikbaar voor het meten van ozon

 • Draagbare analyzers die nauwkeurig meten 
  De CLPX unit van DOD Technologies kan nauwkeurig lage concentraties (0-300 ppb) ozon meten. Ideaal voor controle op MAC-waarde na desinfectie. Model SEN-P van Anseros, is voor persoonsbescherming op ozon. Deze is ongevoelig voor stikstofoxiden en daardoor veel nauwkeuriger. Met een klem is de SEN-P makkelijk te bevestigen op kleding. 

 • Continue analyse: Ruimtebewaking op ozon 
  Met de analyzers van Anseros kunnen wij een compleet pakket bieden voor de analyse van ozon in werk-, productie- en opslagruimtes. Lage concentraties op ppb/ppm-niveau, als ook hoge concentraties tot 100% kunnen worden gemeten. 

 • Naast analyzers ook de keuze voor generatoren 
  Anseros biedt naast de analyzers ook generatoren aan. Deze zijn op toepassing gemaakt. Ook voor stallen zijn er diverse mogelijkheden. Enerzijds voor desinfectie, maar ook voor continue luchtzuivering als alternatief voor wassers met chemicaliën. 

Desinfectie van water met ozon verbetert de hygiëne 

Wilt u schadelijke stoffen uit het water halen? Desinfectie van water kan met ozon uitgevoerd worden. Water is essentieel voor elk leven op aarde. In de wereld waarin wij leven, komen natuurlijke waterreservoirs steeds minder voor en tevens wordt de waterbehoefte steeds groter. Vele onzuiverheden in het water kunnen schadelijk zijn. 

ENVICO Environment Control B.V. levert automatische sterilisatie-units met gebruik van ozon in overeenstemming met de Europese CEN normalisatienormen. Door desinfectie van water met ozon wordt de hygiëne verbeterd. Desinfectie van water met ozon zorgt ervoor dat er geen ziekten kunnen worden veroorzaakt in omgeving van mens en dier. Bent u benieuwd welke apparatuur gebruikt wordt voor desinfectie van water met ozon? Bekijk dan onze website.  

Waarom is ozon de beste keuze voor de desinfectie van water? 

Ozon is milieuvriendelijker dan chemicaliën zoals chloor. Het doel van desinfectie van water met ozon is een milieuvriendelijke wijze en een efficiëntie reinigingsmethode. Wij bieden onze klanten speciaal apparatuur en technologieën voor desinfectie van water met ozon. Ozon is immers het sterkste desinfectiemiddel. 

Speciale desinfectie units voor het desinfecteren van water met ozon 

Desinfectie van water met ozon kan worden uitgevoerd met speciale desinfectie units. Deze kunnen voor meerdere doelen gebruikt worden. Desinfectie units met ozon kunnen gebruikt worden voor: 

 • COD-verwijdering 
 • Het ontdoen van geur en het verbeteren van smaak van water. 
 • Oppervlaktereiniging 
 • Sterilisatie 
 • Verwijdering van gewasbeschermingsmiddelen (GBM’s) in de tuinbouw 

Daarnaast kunnen de desinfectie units ook gebruikt worden voor de verwijdering van ijzer en mangaan en de verwijdering van organische verontreinigingen. 

Ethyleenoxide analyse 

Indien medische apparatuur gesteriliseerd is met ethyleenoxide kan bij opslag in een magazijn het gas gevaar opleveren voor het magazijnpersoneel. Als u dit wilt voorkomen, is een ethyleenoxide analyse in een magazijn noodzakelijk. Het inademen van ethyleenoxide is namelijk schadelijk voor onze gezondheid. Ethyleenoxide wordt voornamelijk gebruikt bij het steriliseren van medische apparatuur. Wilt u een ethyleenoxide analyse uit voeren in een magazijn of weten of de omgeving risico loopt? Envico heeft diverse oplossingen beschikbaar voor analyse van ethyleenoxide. Stationair op een of meerdere meetpunten en draagbare apparatuur. Meer informatie hierover vindt u op onze website.  

Gasdetectie van perazijnzuur met apparatuur van ENVICO Environment Control B.V. 

Gasdetectie van perazijnzuur om gevaarlijke situaties te voorkomen? Snel en vroegtijdig perazijnzuur detecteren op de werkvloer en in opslagruimtes? Dan moet u beslist bij ENVICO Environment Control B.V. zijn. Speciaal voor gasdetectie van perazijnzuur hebben wij apparatuur van Interscan beschikbaar. Zeker op plaatsen waar veel gebruik wordt gemaakt van het ontsmettingsmiddel perazijnzuur, is het van belang tijdig een alarm te krijgen als er sprake is van lekkage. Omdat lekkage van perazijnzuur zeer drastische gevolgen kan hebben. 

Waarom gasdetectie van perazijnzuur ? 

Gasdetectie van perazijnzuur is van belang op verschillende plekken, bijvoorbeeld in ziekenhuizen. Hier wordt veel gebruik gemaakt van dit middel voor het reinigen van scopen. Door zijn agressieve werking is het daarvoor beslist doelmatig. Een te hoge concentratie van dit middel kan echter zeer schadelijk zijn voor mensen die hiermee in aanraking komen. De stof kan namelijk luchtwegen irriteren en op de longen slaan. Daarnaast verspreidt het een penetrante geur. Detectie van schadelijke gassen is dan ook in zo’n situatie noodzakelijk om snel in te kunnen grijpen. Onze apparatuur kan gebruikt worden in: 

 • Ziekenhuizen 
 • Scopenwasruimtes 
 • Operatiekamers 
 • Laboratoria 
 • Poliklinieken 
 • Magazijnen 

Envico maakt bij gasdetectie in ziekenhuizen gebruik van Interscan gasdetectieapparatuur. Deze is leverbaar als draagbaar instrument om ruimtes te inspecteren. Voor continue bewaking is een stationaire analyzer beschikbaar.  

Perazijnzuurmeter aanschaffen voor nauwkeurige en betrouwbare metingen ? 

Daarvoor moet u beslist bij ENVICO Environment Control B.V. zijn.  Afhankelijk van uw wensen en de situatie kunt u bij ons verschillende modellen Perazijnzuurmeters aanschaffen. Zo hebben wij de 8000-serie en AS-serie. Deze verschillen van elkaar in afmetingen, gewicht, meetbereiken en nauwkeurigheid. De exacte kenmerken kunt u vinden op onze website.  

Voorkom schade door een perazijnzuurmeter aan te schaffen  

Perazijnzuur is een sterk ontsmettingsmiddel dat o.a. veel wordt gebruikt in ziekenhuizen. Dit middel heeft een zeer sterke en agressieve werking en kan schadelijk zijn. Wanneer er een te hoge concentratie aanwezig is, kan dit voor schade zorgen voor mens en omgeving. Hierbij kunt u denken aan: 

 • Verwondingen 
 • Geïrriteerde luchtwegen 
 • Aantasting van de longen 
 • Nare geur 

Voorkom dit en schaf een Perazijnzuurmeter aan. Hiermee kan de hoeveelheid Perazijnzuur nauwkeurig gemeten worden. 

Waterstofperoxide-analyse 

Waterstofperoxide wordt ook steeds meer gebruikt als middel om oppervlakten in werk-,  productieruimtes en voertuigen te reinigen en te ontsmetten. Het is makkelijk verkrijgbaar en eenvoudig te gebruiken. Echter, ook hiervoor geldt dat hoge concentraties schadelijk zijn voor de gezondheid. Een goede meting tijdens en na het gebruik is essentieel om er zeker van te zijn dat er veilig wordt gewerkt.  

Envico heeft verschillende oplossingen voor het meten van waterstofperoxide. Zowel mobiele als stationaire apparatuur. Bekijk een overzicht van de mogelijkheden.   

ENVICO Environment Control B.V. adviseert u graag 

Heeft u vragen over de koop of verhuur van onze apparatuur? Wij helpen u graag verder. Neem hiervoor contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord. 

Neem contact op

Envico Environment Control B.V. logo
Envico Environment Control B.V.

Stel uw vraag

Desinfecteren met Ozon

Copyright © 1971 - 2024 Envico Environment Control B.V. | Alle rechten voorbehouden

Site-Index | Privacyverklaring | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM