Desinfecteren met Ozon

Lucht, water, ruimtes en voorwerpen desinfecteren met Ozon

Wist u dat ozon een krachtig middel is om lucht, water, ruimtes of voorwerpen mee te desinfecteren? Sinds 1971 is Envico Environment Control B.V. dé specialist in het leveren van analyzers, analyse- en regelsystemen voor gas en lucht, waaronder ook ozon analyse systemen. Sinds 2015 vertegenwoordigen wij leverancier Anseros GmbH, zij zijn specialist op het gebied van ozon en analyse systemen, maar vooral behandelingen met ozon. Anseros heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het behandelen van lucht, water en voorwerpen met ozon. In de eerste jaren is de ervaring opgedaan met de behandeling van drinkwater en proceswater voor de semiconductor industrie, alsmede rubber- en kunstoftesten in laboratorium opstellingen voor producten van deze materialen.

PAP stations en CAT units zijn ontwikkeld voor het desinfecteren met Ozon

Voor het behandelen van lucht, water en voorwerpen met ozon zijn de PAP (plug and play) stations en CAT (catalytic air treatment) units voor ontwikkeld. Alle benodigde apparatuur zoals ozongeneratoren en analysesystemen zijn samen gemonteerd met pompen en flowmeters in een behuizing. Deze kan eventueel mobiel zijn. Tegenwoordig kunnen de modernste PLC’s gebruikt worden voor de aansturing. U hoeft als gebruiker alleen nog maar de stekker in het stopcontact te doen. Letterlijk plug and play.

Waar ozongeneratie plaatsvindt is het noodzakelijk om de ruimte te bewaken op ozonlekkages of resten na reiniging. De volgende analyzers zijn beschikbaar voor het meten van ozon:

Draagbare analyzers die nauwkeurig meten

De CLPX unit van DOD Technologies kan nauwkeurig lage concentraties (0-300 ppb) ozon meten. Ideaal voor controle op MAC-waarde na desinfectie. De SEN-P van Anseros, speciaal voor persoonsbescherming op ozon. Deze is ongevoelig voor stikstofoxiden en daardoor veel nauwkeuriger. Met de klem is de SEN-P makkelijk te bevestigen op kleding.

Continue analyse: Ruimtebewaking op ozon

Met de analyzers van Anseros kunnen wij een compleet pakket bieden voor de analyse van ozon in werk-, productie- en opslagruimtes. Lage concentraties op ppb/ppm-niveau, als ook hoge concentraties tot 100%, kunnen worden gemeten.

Naast analyzers ook de keuze voor generatoren

Anseros biedt naast de analyzers ook generatoren aan. Deze zijn op toepassing gemaakt. Ook voor stallen zijn er diverse mogelijkheden. Enerzijds voor desinfectie, maar ook voor continue luchtzuivering als alternatief voor wassers met chemicaliën.

Meer weten over desinfectie met ozon?

Neem contact op met Envico Environment Control B.V. Wij bespreken graag met u mogelijkheden en oplossingen.

Neem contact op

Envico Environment Control B.V. logo
Envico Environment Control B.V.

Stel uw vraag

Desinfecteren met Ozon

Copyright © 1971 - 2023 Envico Environment Control B.V. | Alle rechten voorbehouden

Site-Index | Privacyverklaring | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM