Ammoniak analyse in stallen uitgevoerd met speciaal ontwikkelde meetinstrumenten
stallen

Ammoniak analyse in stallen uitgevoerd met speciaal ontwikkelde meetinstrumenten

Wilt u ervan verzekerd zijn dat uw stal niet meer dan de toegestane hoeveelheid ammoniak uitstoot? Bent u benieuwd aan welke normen uw stallen moeten voldoen? Laat dan een ammoniak-analyse in stallen uitvoeren door ENVICO Environment Control B.V. ENVICO levert al jarenlang instrumenten voor
milieu- en procesinstrumentatie. Om een idee te krijgen van de hoeveelheid ammoniak in uw stallen is een ammoniak-analyse noodzakelijk. Met hoogwaardige apparatuur kan een ammoniak-analyse op een correcte en betrouwbare wijze worden uitgevoerd. Tijdens de ammoniak-analyse wordt de geforceerde ventilatie en daarbij ook de doorstroomsnelheid en temperatuur gemeten. Op deze manier kan de emissie worden berekend. Wilt u zelf een
ammoniak-analyse uitvoeren? Wij leveren apparatuur hiervoor aan laboratoria, overheidsinstellingen, de chemische en petrochemische industrie en tuinbouw onder glas.

Ammoniak in stallen

Ammoniak is een luchtverontreinigende stof waarvan uitstoting beperkt moet blijven. Door stallen mag er niet meer dan een bepaalde hoeveelheid ammoniak uitgestoten worden. ENVICO heeft speciaal apparatuur ontwikkeld om ammoniak-analyse in stallen uit te kunnen voeren. Door middel van een ammoniak-analyse brengen we in kaart hoeveel ammoniak er aanwezig is. Door in de geforceerde ventilatie te meten en daarbij ook doorstroomsnelheid te meten kan de emissie berekend worden. Maar ook in natuurlijk geventileerde stallen is ammoniak-meting mogelijk. Voorheen werd een ammoniak-analyse voornamelijk uitgevoerd door te meten met een chemiluminescent analyzer met een converter die de ammoniak omzette naar NO. Tegenwoordig wordt een ammoniak- analyse uitgevoerd met speciaal ontwikkelde meetinstrumenten. Deze meetinstrumenten werken met een elektrochemische cel, halfgeleider of amperometrisch. De DOAS-techniek is ook geschikt voor ammoniak analyse in stallen.

Emissiemetingen in stallen

Met speciaal ontwikkelde meetapparatuur kunnen emissiemetingen worden uitgevoerd. Naast ammoniak-analyse kunnen wij de volgende gassen analyseren:

  • SO2
  • NO2
  • NO
  • NH3
  • CO
  • H2O

Diverse instituten houden zich bezig met ammoniak-analyse in stallen. Een bekend instituut is de Universiteit van Wageningen. Ook ingenieursbureaus maken gebruik van onze meetinstrumenten. Wenst u meer informatie over onze meetinstrumenten? Vragen over ammoniak-analyse? Neem contact op met ENVICO Environment Control B.V.

Neem contact op

Envico Environment Control B.V. logo
Envico Environment Control B.V.

Stel uw vraag

Ammoniak analyse | stallen

Copyright © 1971 - 2024 Envico Environment Control B.V. | Alle rechten voorbehouden

Site-Index | Privacyverklaring | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM