Ga terug

Kwikafval

15 september 2021

Geplaats door Envico Environment Control B.V.

Steeds meer kwikafval wordt illegaal geloosd !

Door de schrikbarende toename van illegale drugslaboratoria en productieruimtes wordt er steeds meer zwaar verontreinigd chemisch afval geloosd. Ook als een locatie wordt opgerold blijft de lokale gemeente vaak zitten met een forse hoeveelheid chemisch afval.

Steeds vaker is kwik een bestandsdeel van dit afval. Dit komt door het gebruik van kwikzouten, o.a. kwikchloride, tijdens het proces. Kwik blijft dan als restafval over.

Het opruimen van dit afval vraagt om een deskundige aanpak en het is daarom essentieel om te weten of en in welke hoeveelheid het kwik aanwezig is.

Veel draagbare kwikanalyzers worden tijdens het meten vaak negatief beïnvloed door de ook veel aanwezige oplosmiddelen. Een kwikanalyzer die hiervoor ongevoelig is dan de beste oplossing. Envico kan deze leveren.

Met de draagbare kwikanalyzers van Lumex bieden wij de perfecte oplossing voor veldanalyses op kwik. Lumex maakt gebruikt van een UV absorptietechniek in combinatie met Zeeman-correctie. Deze Zeeman-correctie verwijdert de storing tijdens de meting die veroorzaakt wordt door oplosmiddelen. Dit geeft een betrouwbaar meetresultaat. Precies de reden waarom een gerenommeerd veiligheidsinstituut al jaren de Lumex analyzers gebruikt voor veldmetingen.

De analyzers zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen:

  • De Lumex 915 Light is een draagbare, lichtgewicht analyzer voor metingen van kwik in lucht. Ideaal om snel informatie te krijgen over aanwezige kwikdampen en de schadelijkheid hiervan zodat gepaste maatregelen genomen kunnen worden.
  • De Lumex RA915M is een draagbare, uitgebreide analyzer voor kwik.

Deze analyzer kan gekoppeld worden aan modules om naast metingen in lucht ook vloeibare en vaste monsters te meten. Het systeem kan zo als veldlaboratorium worden opgezet. De analyzer heeft een brede range van zeer lage concentraties tot zeer hoge concentraties.

Klik op deze link voor ons overzicht van kwikanalyzers.

Neem geen risico door een foutieve kwikmeting. Bespaar tijd en geld door een correcte meting.

Neem contact op met Envico Environment Control B.V.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Nieuwsbrief

Deze nieuwsbrief wordt uitsluitend naar zakelijke e-mailadressen verstuurd.

Copyright © 1971 - 2024 Envico Environment Control B.V. | Alle rechten voorbehouden

Site-Index | Privacyverklaring | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM