Ga terug

Kwik monstername

25 november 2021

Geplaats door Envico Environment Control B.V.

Ken uw kwik-emissie !

De overheid gaat vanaf volgend jaar strenger controleren op kwik-emissies. Wie regelmatig kwik emitteert kan verplicht worden om dit continue te gaan controleren.

Daarnaast kunnen er aanvullende eisen worden opgelegd om het kwik met een

filter-installatie zoals actief kool, te verwijderen. Apparatuur die hiervoor nodig is vraagt een flinke investering. Onderzoek vooraf naar wat de kwik-emissie is en hoeveel, geeft inzicht en kan de investering beperken.

Envico Environment Control B.V. heeft hiervoor de ideale oplossing met

het Lumex OLM-30B kwik monstername-systeem.

Lumex OLM-30B kwik monstername-systeem

Handig, licht, betrouwbaar en al jaren bewezen !

De OLM30B heeft zich al jaren bewezen in het dagelijks gebruik in het veld.

Het systeem is eenvoudig te gebruiken en ideaal voor het bemonsteren van kwik-emissies. De sampler is ingebouwd in een stevige, draagbare Pelibox die zelfs de zwaarste belastingen kan weerstaan. Het systeem neemt tegelijkertijd twee rookgasmonsters via absorptiebuizen die aan het uiteinde van een monsternamelans zijn bevestigd. De lans kan zowel worden verwarmd als gekoeld, afhankelijk van de bemonsteringsomstandigheden.

De OLM30B is een volautomatisch 2-kanaals bemonsteringssysteem met regeling van de massastroom via een massastroomregelaar, vacuümmeter, WatLow-regelaar en alle benodigde aansluitingen voor de meegeleverde monsterlans. De massastroomregeling maakt nauwkeurige bemonstering mogelijk bij zeer kleine, maar ook bij hoge stroomsnelheden en hoge schoorsteentemperaturen.

De koelventilator zorgt voor voldoende koeling voor het gebruik van absorptievallen voor Hg-speciatie.

Er kunnen verschillende absorptiebuizen worden gebruikt om het totale kwikgehalte te bepalen in overeenstemming met de nieuwe technische specificatie NVN-CEN/TS 17286:2019. Deze absorptiebuizen worden gebruikt voor enkele minuten (korte termijn metingen) tot dagen (lange termijn metingen). Er kan ook onderscheid gemaakt worden tussen elementair kwik of gebonden kwik (kwikzouten).

absorptiebuizen

Leer uw kwik-emissie kennen met de OLM30B van Lumex. Als u weet hoeveel en waaruit uw kwik-emissie bestaat kunt u gefundeerd een beslissing nemen over de (noodzakelijke) vervolgstappen. 

De OLM30B is ook te huur. Neem contact op met Envico Environment Control B.V.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Nieuwsbrief

Deze nieuwsbrief wordt uitsluitend naar zakelijke e-mailadressen verstuurd.

Copyright © 1971 - 2024 Envico Environment Control B.V. | Alle rechten voorbehouden

Site-Index | Privacyverklaring | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM